/ Gettyimages
Кукла Барби, която носи хиджаб и рапира, ще бъде пусната в продажба през идната година. Вдъхновение за новата серия кукли е американската шампионка по фехтовка Ибтихадж Мухамад. Новината бе обявена по време на церемонията за наградата „Жени на годината“ на популярно списание.

Барби - просто играчка или еталон за подражание?

Ибтихадж Мухамад е първата американка, която се е състезавала с хиджаб. „Гордея се, че малките момичета ще могат да играят с Барби, което носи хиджаб. Това ми беше детска мечта“, сподели спортистката.
Създателите на новата Барби смятат, че по този начин ще удовлетворят потребностите на момичетата, които носят хиджаб, и се чувстват подтиснати от това, че няма кукли, на които да се оприличават.
На пазара миналата година излезе и Барби с пухкави форми, а вдъхновението за нея е пищната красавица Ашли Греъм. Красивата брюнетка стана изключително популярна с това, че разчупи стереотипите за красиво женско тяло.

барби
Gettyimages

Снажната Барби вече ще има конкуренция - закръглена или миньонче (СНИМКИ)

Компанията, която разпространява най-известните кукли в света, работи по най-различни колекции, за да направят марката по-популярна. Печалбите за последните месеци са по-малки със 6% спрямо същия период на миналата година.

И гаджето на Барби с реалистичен вариант - Кен с коремче (СНИМКИ)

Един от рекламните похвати е производството на кукли, които са копия на известни жени. При куклата Кен също има развитие – той вече може да се намери в три типа телосложение и седем различни цвята на кожата.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук