/ БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с Юлия и Даша Навални в Сан Франциско. Той им изказа съболезнованията си за смъртта на Алексей Навални.

Джо Байдън също така обяви въвеждането на нови антируски санкции от петък, 23 февруари.

 

"Наследството на смелостта на Алексей ще продължат да живеят в Юлия и Даша и в безбройните хора в цяла Русия, борещи се за демокрация и човешки права", заяви Байдън в публикация в X.

 


По-рано вдовицата на Навални публикува снимка с дъщеря си, която учи в Станфордския университет и така обяви, че е пристигнала в САЩ.

В същото време от Белият дом заявиха, че тялото на Алексей Навални трябва да бъде върнато на майка му.

На 16 февруари Федералната служба за изпълнение на наказанията за Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Алексей Навални в наказателна колония-3 "Полярен вълк". Според агенцията той се е почувствал зле по време на разходка и е изгубил съзнание, а пристигналият екип на Бърза помощ не е успял да го спаси. Майка му Людмила разказа, че вчера, 21 февруари, следователите са я отвели в моргата в Салехард и са показали тялото на сина ѝ. По думите ѝ още същия ден тя е подписала медицинско свидетелство за смърт, но тялото не ѝ е било предоставено.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня