Президентът на САЩ Джо Байдън призна, че се е „прецакал“ в дебата срещу Доналд Тръмп миналата седмица, но обеща да продължи да се бори в предизборната надпревара и предприема действия, за да успокои ключови съюзници.

Белият дом разкри дали Байдън планира да се оттегли от президентската надпревара

Байдън заяви пред радиостанция в Уисконсин, че е направил "грешка" с неуспешното си представяне, но призова избирателите вместо това да го оценяват по времето, прекарано в Белия дом.

Президентът увери, че работи, за да успокои висши демократи, включително губернатори на щати и екип от предизборните кампании.

„Аз съм кандидатът на Демократическата партия. Никой не ме избутва назад. Няма да напускам", каза той в призив към по-широка кампания, каза източник, цитиран от BBC.

Toва се случва на фона на растящите спекулации, че Камала Харим може да замени президента като кандидат на партията преди изборите през ноември.

Президентът на САЩ Джо Байдън няма "абсолютно никакво намерение" да оттегли кандидатурата си за втори мандат, обяви говорителка на Белия дом снощи.

 
Предизборният щаб на Байдън се опитва да успокои дарители след дебатите

Президентът продължава да води кампания и остава в надпреварата, настоя на брифинг Карин Жан-Пиер. Запитана от журналист дали 81-годишният президент обмисля да се оттегли, говорителката отговори "абсолютно не".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
BBC