/ Gulliver/Getty Images
Президентът на Съединените Щати Джо Байдън настоява пред враждуващите американски законодатели спешно да приемат военна помощ за Киев, като предупреди, че руският президент Владимир Путин няма да спре с Украйна и дори може да влезе в конфликт с НАТО, предаде АФП.

Байдън заяви, че е готов да направи "значителен компромис" с републиканците, които блокират помощта за Украйна в размер на 60 млрд. долара, докато се стремят към строги мерки срещу мигрантите по границата с Мексико.

"Помощта за Украйна не може да чака", подчерта той.

"Честно казано, мисля, че е зашеметяващо, че изобщо сме стигнали до този момент, в който републиканците в Конгреса са готови да дадат на Путин най-големия подарък, на който може да се надява", продължи президентът.

Той говори след видео среща на високо равнище с украинския президент Володимир Зеленски и лидерите на страните от Г-7, за да обсъдят как да се подкрепи западната помощ за Киев.

Байдън предупреди, че ако Путин, който нареди инвазията в Украйна през февруари 2022 г., победи прозападната си съседка, "той няма да се спре".


 
БГНЕС