/ БГНЕС
Властите на Бахамските острови започнаха най-голямата евакуация в историята на страната заради урагана Ирма, предаде Асошиейтед прес.

Нова опасност: Ураганът Ирма набира сила и заплашва Карибите
 
Евакуира се населението от островите в южната част на архипелага, откъдето се очаква да мине стихията. Хората ще бъдат прехвърлени в град Насау на остров Ню Провидънс.
 
В първите, връхлетени от урагана острови Антигуа и Барбуда, властите призоваха хората да не излизат и спряха електричеството. Призивът към населението завършва с думите "И нека Бог пази всички нас!".

Ураганът Ирма
БГНЕС

Властите на френско-холандския остров Сен Мартен и на френския остров Сан Бартелеми, които са част от Антилския архипелаг, предупреждават за вълни с височина 12 метра и за опасност от голямо заливане на крайбрежните райони, предаде Франс прес.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФАЛНОТО НАВОДНЕНИЕ В ХЮСТЪН
 
Очаква се ураганът да премине през Американските и Британските Вирджински острови, Пуерто Рико, Доминиканската република, Хаити и Куба, преди да достигне Флорида през уикенда.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече обяви извънредно положение за Флорида, Пуерто Рико и Вирджинските острови, предаде АП.
 
Стихията се придвижва напред със скорост 24 километра в час и с вятър със скорост 297 километра в час. Поривите му достигат 360 километра в час.
БТА