Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / iStock/Getty Images
"Това е запомнящо се име с красиво значение", каза той
Какво може да ти донесе името? За индийския основател на стартъп за пътувания Ковид Капур то го превърна в сензация в социалните мрежи.

Профилът на 31-годишния Капур в Twitter гласи: "Казвам се Ковид и не съм вирус." Тази седмица той написа, че е пътувал извън Индия за първи път от началото на пандемията и се е сблъскал с куп хора, които са се забавлявали с името му".

"Бъдещите пътувания в чужбина ще бъдат забавни!", каза той в туит, който до днес е бил харесан 40 000 пъти и е получил 4 000 ретуита.

Коментарът предизвика лавина от шеги, мемета, съобщения и молби за интервю, в момент на леко облекчение, тъй като в Индия броят на случаите на силно заразния вариант Омикрон рязко нараства.

Самият Капур се шегува със себе си, като заявява, че е "Ковид позитивен от 1990 г." и публикува снимка, на която държи бутилка бира "Корона". "Аз съм Ковид, който мечтае за повече пътувания", остроумничи съоснователят на „Holidify“.

Внезапният прилив на внимание към него е бил напълно неочакван, но той се надява, че ще донесе известна публичност на бизнеса му в "много труден момент" за сектора, каза той пред АФП.
При представянето на името си на бизнес срещи, то му помага да „разбие леда“, но е казал на кафенетата да не съобщават името му, когато му подават напитка.

Ковид е много необичайно име в Индия, но на хинди и санскрит означава учен или образован човек, като "д" се произнася с много меко ударение.

Майката на Капур е избрала името доста преди раждането му.

"Това е запомнящо се име с красиво значение", каза той. "То прави поразително впечатление на всеки, с когото се запознавам. Никога не бих го променил." 
БГНЕС