Австрийската прокуратура обвини изверга от Амщетен
Австрийската прокуратура обвини изверга от Амщетен / снимкa: БГНЕС

Австрийската прокуратура е повдигнала обвинение за опит за убийство срещу 73-годишния Йозеф Фрицъл, който държа в плен дъщеря си Елизабет в продължение на 24 години, съобщи Ройтерс. През това време той многократно я е изнасилвал. Тя има от него седем деца, а едно от тях е починало малко след раждането си.

В обвинителния акт е записано, че Йозеф Фрицъл не е оказал помощ на едно от децата си, родено от кръвосмесителната връзка с дъщеря му. Бебето, което имало и близнак, починало заради заболяване, защото Фрицъл не позволил да го прегледа лекар и да му се окаже каквато и да е помощ.

В разпитите Фрицъл признава, че лично е изгорил трупчето на починалото дете в дома си. Той обаче отрича да е виновен за смъртта му.

Освен това прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Фрицъл и за изнасилване, държане в плен, кръвосмешение. Очаква се делото да започне в началото на следващата година. Ако бъде признат за виновен, Фрицъл може да получи от 10 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Фрицъл беше задържан веднага след като случаят излезе наяве през април. Той държа дъщеря си затворена в мазе под дома му в централния австрийски град Амщетен. Миналият месец съдът реши, че той ще бъде съден.