Австралия кани повече квалифицирани имигранти
Австралия кани повече квалифицирани имигранти / netinfo

Австралия обяви 5000 допълнителни места за квалифицирани имигранти, увеличавайки приема за следващата година на 102 500 души, предаде ДПА.

Министърът на гражданството и имиграцията Кевин Андрюс заяви, че е необходимо кандидатите да владеят английски език на по-високо ниво, отколкото преди.

Освен това, следвайки примера на европейските държави, Австралия планира да прилага тест за гражданство, съдържащ въпроси за ценностите, традициите, законите и историята на държавата.

И докато кандидатите за гражданство вече трябва да владеят английски език на определено равнище и да имат най-обща представа за австралийските институции, то новите изисквания възпрепятстват получаването на паспорт.

"Тазгодишната имиграционна програма продължава линията на австралийското правителство да поддържа силна икономика и осигурява квалифицирана работна сила, и гарантира едно сплотено и интегрирано общество", каза Андрюс.

Правителството е за затягане на правилата във временния план за квалифицирани работници-имигранти. Новите мерки включват глоби за работодателите, които временно наемат работници от чужбина.

"Работодателите трябва да знаят, че достъпът на временно наети квалифицирани имигранти е предимство, а не право, и ако те злоупотребят с него, то те ще бъдат наказани", допълни Андрюс.