Атентатът в България потвърди, че борбата с тероризма е обща, заяви Обама
Атентатът в България потвърди, че борбата с тероризма е обща, заяви Обама / снимка: Reuters

САЩ отпускат допълнително 70 милиона долара за финансирането на израелския комплекс за противоракетна отбрана "Железен купол", обяви президентът Барак Обама, цитиран от РИА "Новости".

"Много се радвам, че тази седмица можем да обявим за отпускането на допълнително финансиране в размер на 70 милиона долара за "Железен купол". Тази програма е от изключителна важност за осигуряването на безопасността на израелските семейства. Тя е проверена и вече предотвратява ракетните удари по територията на Израел", заяви стопанинът на Белия дом по време на церемонията по подписването на закон за усилването на сътрудничеството с Израел в сферата на безопасността.

Американският президент подчерта, че неотдавнашният терористичен акт в България срещу израелските туристи потвърждава, че борбата с тероризма остава задача не само за Израел, но и за целия свят, информира БГНЕС.

"По същество, този закон издига на безпрецедентно равнище всички аспекти на нашето сътрудничество и потвърждава нашия непоколебим стремеж към осигуряването на безопасността на Израел", обяви Обама.

Той припомни, че в най-скоро време Израел ще бъде посетен от министъра на отбраната Леон Панета. Целта на неговото посещение е намирането на нови пътища за сътрудничество между двете страни.