Атентатор-камикадзе се взриви в Казабланка
Атентатор-камикадзе се взриви в Казабланка / netinfo

Атентатор-камикадзе се самовзриви в квартала Фида на град Казабланка, в Мароко. Преди това в същия квартал имаше друг подобен взрив, предадоха световните агенции.

При нападението са пострадали двама полицаи и едно дете. Според очевидец на мястото на атентата лежи и трети човек, но все още не може да се каже дали е убит или тежко ранен.

Атентаторът е същият мъж, който по-рано тази сутрин избяга при полицейска операция във Фида, в която друг атентатор беше застрелян, а трети се самовзриви.

По-рано днес полицията в Казабланка обгради къща в квартала, в която се укривали трима души, заподозрени, че планират самоубийствени атентати и издирвани във връзка с разследването на атентата от 11 март в интернет кафене в града.

Когато тримата мъже разбрали, че къщата е обградена, единият от тях излязъл пред нея, въоръжен със сабя и опасан с колан с експлозиви, но бил застрелян от полицаите, преди да се самовзриви.

Вторият излязъл на терасата на къщата и взривил колана си с експлозиви.

Третият мъж избягал и полицията го издирваше. Сега той се самовзриви пред къща, намираща близо до мястото, откъдето избяга сутринта. Атентаторът скочил от терасата на къщата и задействал експлозивите, прикрепени към тялото му.