Експлозия
Експлозия / iStock/Getty Images
Атака с два безпилотни самолета е предизвикала експлозия в руската Псковска област, близо до границата на Русия с Беларус, в резултат на което е била разрушена административна сграда на петролопровод, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в Telegram на местния губернатор Михаил Ведерников

Ведерников не спомена Украйна, но Москва и преди е обвинявала Киев за подобни случаи, някои от които причиниха щети на хора и имущество на стотици километри от границата с Украйна.

Украйна не е признала публично, че е извършила нападения срещу цели на територията на Русия, но високопоставени служители в Киев в някои случаи изглежда приветстваха новините за успешни атаки с дронове на руска територия.

Засега няма коментар от страна на Украйна.

"По предварителни данни на сградата са били нанесени щети в резултат от атака с два безпилотни летателни апарата", заяви Ведерников. Той добави, че няма пострадали и че оперативна група, която ще даде окончателни заключения, в момента работи на място в близост до село Литвиново, което се намира на по-малко от 10 километра от границата на Русия с Беларус.
Владимир Арангелов/БТА