/ iStock/Getty Images
Армения и Азербайджан се споразумяха за взаимно признаване на териториалната цялост. Това заяви министър-председателят на Армения Никол Пашинян.

Арменският премиер и президентът на Азербайджан Илхам Алиев обявиха разрешаването на териториалния спор между двете страни по време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва днес, предаде ТАСС.

Пашинян заяви, че Армения и Азербайджан са се договорили за взаимно признаване на териториалната цялост на другата страна. Алиев заяви, че Армения е признала Нагорни Карабах като част от Азербайджан и следователно има възможност за мирно споразумение.

Армения потвърди за готовността си да подпише мирен договор с Азербайджан

"От друга страна, бих искал да потвърдя готовността на Армения да деблокира всички транспортни и икономически връзки в региона и комуникациите, които преминават през арменска територия", добави Пашинян, цитиран от Интерфакс.

Откривайки заседанието на съвета, руският президент Владимир Путин заяви, че на планираната по-късно днес среща с Пашинян и Алиев "ще можем да се споразумеем за това, което съвсем ясно се намира в сферата на интересите на икономическото развитие както на Азербайджан, така и на Армения".