/ БТА
Дизайнерът Джорджо Армани изключи музиката за ревюто си в рамките на Седмицата на модата в Милано и дефилето се проведе в тишина като знак на уважение към хората, страдащи от конфликта в Украйна, предаде Ройтерс.

Манекенки, облечени в къси якета в пастелни нюанси и лъскави черни и сребърни рокли с пайети, дефилираха на модния подиум в зловеща тишина, прекъсвана от аплодисменти от публиката.

“Решението ми да не използвам никаква музика беше взето като знак на уважение към хората, въвлечени в разигралата се трагедия в Украйна”, обяви в профила си в Туитър дизайнерът. Изказването му беше написано на черен фон. 

“Най-доброто, което можем да направим е да изпратим послание, че не искаме да празнуваме, защото нещо много обезпокоително се случва около нас”, заяви  87-годишният дизайнер, видимо развълнуван, по-късно в кулоарите на шоуто.

И мъжките, и женските модели на Джорджо Армани носеха черни кадифени палта, якета и панталони в есенно-зимната колекция за сезон 2022/23. Манекенки представиха електриково сини копринени вечерни рокли, блузи без ръкави с бродерии, дълги бели гащеризони и щампи на цветя.

Дефилето на Армани традиционно закрива Седмицата на модата в Милано.  Ревютата този сезон се проведоха в присъствието на публика, а не виртуално както беше миналата година заради коронавирусната пандемия.
БТА