Робърт Де Ниро
Робърт Де Ниро / Gulliver/Getty Images
Полицаите в Ню Йорк са задържали жена, която според тях е пряко свързана със смъртта от свръхдоза наркотици на внука на Робърт де Ниро - Леандро де Ниро Родригес, а по случая вече работят и федералните служби, съобщава интернет порталът Ти Ем Зи.

Източници от правоохранителните органи разказват, че 20-годишната жена е била арестувана в четвъртък от съвместна оперативна група на полицията и федералната служба и смятат, че тя е продавала наркотици на Леандро преди смъртта му, която според майка му се дължи на предозиране с фентанил.

В момента заподозряната се разпитва и все още не се знае какви обвинения ще й бъдат повдигнати.

19-годишният Леандро де Ниро Родригес беше намерен мъртъв в апартамент на 2 юли. Той участваше във филма „Роди се звезда“ от 2018 г. в ролята на сина на най-добрия приятел на Брадли Купър, Джордж „Нудълс“ Стоун, изигран от Дейв Шапел. Леандро участва и в „Кабаре "Максим“ през 2018 г.

Робърт де Ниро загуби внука си Леандро

Източници от правоохранителните органи са съобщили пред Ти Ем Зи, че смъртта на Леандро се разследва като следствие от свръхдоза - в близост до тялото му са открити както наркотици, така и принадлежности за тях.

Макар че властите все още не са оповестили официалната причина за смъртта, майка му Дрена Де Ниро заяви миналата седмица: „Някой му е продал хапчета с фентанил, за които е знаел, че са подправени, но въпреки това му ги е продал“.
Христо Кьосев/БТА