/ iStock/Getty Images
Дъщерята на бивш висш дипломат, директор на националното разузнаване на Съединените щати Джон Негропонте, е задържана по обвинение в убийство, съобщи полицията в окръг Монтгомъри.

"Започнахме разследване по дело за убийство във връзка със смъртта на 24-годишния Юсуф Расмусен. Заподозряна е 27-годишната София Негропонте. Тя е арестувана на местопрестъплението и е обвинена в убийство при утежняващи вината обстоятелства", се казва в съобщението.

След катастрофата с жертва: Опитал ли е шефът на НАП-Пловдив да прикрие сина си?

Според полицията Расмусен е получил смъртоносна прободна рана по време на конфликт със заподозряната. Приятел на двойката свидетелства, че младите хора същата вечер пили и гледали телевизия в негово присъствие, а след това се скарали и се сбили. Именно той се обадил на полицията след инцидента.

Даяна Негропонте, майката на София, потвърди пред вестник „Washington Post”, че в полицейското съобщение се говори за дъщеря ѝ, заявявайки, че независимо от всичко тя много я обича.

Арестуваха сина на френския дипломат №1 за измами и пране на пари

Джон Негропонте е бил посланик на САЩ в Хондурас, Мексико и Ирак, между 2005-2007 г. Бил е директор на националното разузнаване, а след това - заместник държавен секретар за Съединените щати. Негропонте и съпругата му Диана осиновяват пет деца по време на работата им в Хондурас.
БГНЕС