Арестуваха за наркотрафик италиански мафиоти в Германия
Арестуваха за наркотрафик италиански мафиоти в Германия / cнимка: Reuters, архив

11 заподозрени в трафик на дрога предполагаеми членове на италианската мафия бяха арестувани при голяма полицейска операция в германската провинция Бавария, съобщи АФП, позовавайки се на полицията. Задържани са общо 20 души, като за 11 от тях, включително една жена, имаше издадена заповед за арест, посочи говорител на баварската полиция. Става дума предимно за италианци, лица на възраст между 22 и 54 години, за които се предполага, че са част от калабрийската мафия - ндрангета.

„При операцията, която е плод на едногодишно разследване, бяха открити дози кокаин, оръжие и боеприпаси, както и 500 000 евро в брой", уточни говорителят. Групата е заподозряна, че редовно е внасяла килограми кокаин от Италия в Германия и че ги е продавала на купувачи на едро в Мюнхен и Бавария, разкриха още от полицията, допълва БТА.

Акцията била подготвяна в сътрудничество със силите на реда в италианската провинция Бреша. В операцията са участвали около 350 полицаи. Обхванати били 75 обекта - жилища, офиси, ресторанти и кафенета - в различни баварски градове.

Ндрангета е известна в Германия с убийството на шестима италианци през август 2007 г. в Дуисбург.