Арестуваха трима души за убийството на медиен бос в Кипър
Арестуваха трима души за убийството на медиен бос в Кипър / снимка: Reuters

Трима души бяха арестувани във връзка с хладнокръвното убийство на кипърски медиен бос Андис Хаджикостис. Той беше застрелян пред дома си в Никозия на 11 януари, съобщи полицията, предаде АФП. Арестите са били извършени вчера вечерта и тримата ще бъдат изправени пред съда днес, уточнява БГНЕС.

42-годишният Андис Хаджикостис бе президент на групата "Диас", която притежава частния телевизионен канал "Сигма", всекидневника "Симерини" и радио "Прото". Медийната група бе собственост на бащата на убития - Костис Хаджикостис. Телевизия "Сигма" прекъсна програмата си, за да съобщи, че двама мъже, единият от които въоръжен с пистолет, са направили засада на Андис Хаджикостис и той е бил убит с два куршума, изстреляни от упор. В момента на нападението той слизал от колата си, обясняват свидетели, които разказват още, че нападателите са избягали с мотор. Убийството е станало на стотина метра от сградата на американското посолство в Никозия, която е строго охранявана.

Тримата заподозрени, за които се предполага, че са кипърски граждани, се смята, че са извършителят на престъплението, шофьорът за бягство и човекът, организирал покушението срещу медийния бос, според информация на медиите. Тези лица са познати на полицията от други криминални разследвания. Според държавната телевизия един от заподозрените е бил разпитан по-рано тази седмица и след като е представил непоклатимо алиби, е била издадена заповед за обискиране на дома му.