Арестуваха шпиони на Мосад в Иран
Арестуваха шпиони на Мосад в Иран / снимка: БГНЕС

Иранската революционна гвардия е арестувала членове на израелска шпионска мрежа, опитваща се да събере информация за ядрената и военна програма на страната, съобщи командирът на идеологическата военна сила на режима в Техеран, цитиран от АФП. "Разузнавателният отдел на Корпуса на стражите на ислямската революция неотдавна разкри шпионска мрежа, свързана с израелското разузнаване Мосад. Тази мрежа се опитваше да събере важна информация от военната секция на Стражите на революцията, от ядрените центрове в страната и от някои служители от сигурността", каза Мохамад Али Джафари пред иранското държавно радио.

Той допълни, че иранските служби са конфискували оборудване и информационни данни, използван от израелските шпиони и доказателствата скоро ще бъдат представени публично. Джафари не уточни колко души са арестувани, нито кога и къде са били извършени арестите. Той каза, че задържаните "са признали, че са били обучавани в Израел в извършване на бомбени нападения и убийства и са закупили автомобили и множество технически пособия с помощта на Мосад".

Вчера властите в Техеран съобщиха, че са екзекутирали търговски служител от иранския телеком, обвинен, че е шпионирал в полза на Израел и предупредиха, че е започнала "още по-сериозна разузнавателна война" с еврейската държава.