Арестуваха още един участник за атентата срещу Бхуто
Арестуваха още един участник за атентата срещу Бхуто / netinfo

В Пакистан е арестуван още един участник в покушението срещу бившия премиер на страната Беназир Бхуто. Арестуваният е роднина на задържаните по-рано бойци Хаснен Гюл и Рафакат.

За момента името на арестувания не се разгласява в следствието. Хаснен Гюл и Рафакат бяха арестувани на седми февруари при операция на полицията, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

В Равалпинди на 27 декември бе извършен терористичен самоубийствен атентат, при който загина лидерката на пакистанската опозиция Беназир Бхуто. Двамата от заподозрените, признаха, че са дали подслон на извършителя, каза говорителят на полицията Шодри Абдуб Маджид. "Те са дали на Билал едно сако, където е скрил експлозивите за атентата и пистолет", каза Маджид. Билал сам е открил огън и е извършил самоубийствения атентат, поясни още той.

Гюл е заявил пред разпитващите го следователи, че е искал да отмъсти за смъртта на свой близък приятел, убит при акция на силите на реда срещу Червената джамия в Исламабад през 2007одина, каза добави говорителят.

Повече за убийството на опозиционната лидерка и за случващото се в Пакистан след него четете тук