Арестуваха новия Номер 2 в сицилианската мафия
Арестуваха новия Номер 2 в сицилианската мафия / снимкa: БГНЕС

Джовани Ники, който е определян като Номер 2 в сицилианската мафия, бе арестуван днес, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е вторият успех на италианските власти в борбата срещу организираната престъпност през последния месец.

Министърът на вътрешните работи Роберто Марони съобщи по телевизията, че Ники, който е бил в списъка на полицията на 30-имата най-издирвани престъпници в Италия, е бил арестуван в скривалище в центъра на сицилианската столица Палермо. Любопитното е, че апартаментът се намира близо до съдебна сграда, където се разглеждат дела срещу мафията.

Относително млад бос според мафиотските стандарти, 28-годишният престъпник е бил издирван от три години. Според полицията Ники е станал Номер 2 в редиците на мафията миналия месец, след ареста на Доменико Ракуля, издирван през последните 15 години, пише БТА.

Също днес, полицията в северния град Милано арестува друг мафиотски бос - Гаетано Фиданцати, на 78 години.

В момента се твърди, че бос на сицилианската мафия е Матео Месина Денаро, на 51 години, известен като "Плейбой боса", тъй като обича бързи коли, жени и златни часовници. Полицията го издирва от 1993 година.