Арестуваха наркобоса Ел Диабло по време на среща с пластичен хирург
Арестуваха наркобоса Ел Диабло по време на среща с пластичен хирург / ThinkStock/Getty Images

Заподозрян водач на мексикански наркокартел по прякор "Ел Диабло" е бил арестуван тази седмица на среща с пластичен хирург, предаде Франс прес.

Срещата, насрочена в столицата Мексико, е позволила на разузнавателните служби да го проследят и да го арестуват в понеделник близо до Наукалпан, предградие на столицата, заедно с още трима души, съобщи Националната комисия по сигурността.

Предложи ли ми интервю сатаната, заминавам и в ада

28-годишният Давид Гарса Авила, известен още като Елиас Гарса Гарсия, е заподозрян, че ръководи Картела на Залива. Той е изминал хиляди километри, за да се подложи на пластична операция, която да попречи на разпознаването му, обясни пред АФП източник от комисията.

"Ел Диабло" е обвинен, че е ръководел транспорта, продажбата и разпространението на дрогата на картела, разкъсван от войните между наркотрафикантските организации.

Историята на наркобарона легенда: Синът на Пабло Ескобар разказва за баща си (ВИДЕО)

Смята се, че известният със склонността си към насилие наркобос е разпореждал екзекуции в няколко мексикански града.

Това не е първият мексикански наркотрафикант, който се опитва да се сдоби с ново лице, за да избяга от полицията. През 1997 г. друг влиятелен наркобарон, Амадо Карильо Фуентес, почина при пластична операция в Мексико.

Източник: БТА