Арестуваха двама българи в Хърватия за трафик на мигранти
Арестуваха двама българи в Хърватия за трафик на мигранти / netinfo

В Хърватия са задържани двама български трафиканти на хора. Те се опитали нелегално да вкарват в страната 42-ма мигранти, предаде БГНЕС.

Хърватските сили на реда открили нелегалните мигранти при проверка на микробус с британски регистрационни номера, но управлявано от български гражданин. В него били открити около 60 души, 42-ма от които нелегални мигранти. Те били открити в безпомощно състояние. 22 екипа на Бърза помощ са спасявали чужденците.

В Сърбия задържаха трима българи за трафик на мигранти

Част от мигрантите са настанени в приемни центрове, а тези в тежко здравословно състояние са откарани в болници. За лечение са настанени общо 17 души. Сред тях има и деца на възраст между 12 и 13 години. Директорът за спешна помощ в Хърватия Мая Буйевич очаква повечето от мигрантите да бъдат изписани до часове.

И в Румъния задържаха българи за трафик на хора

"При акцията и откриването на нелегалните мигранти бяха арестувани двама български граждани по обвинение за трафик на хора", съобщиха от полицията в Сисак. Срещу тях е повдигнато обвинение за "нелегално преминаване, движение и престой в Хърватия", се казва в съобщението.