Арестуваха австрийка, принуждавала момичета да проституират
Арестуваха австрийка, принуждавала момичета да проституират / netinfo

Австрийка, която твърдяла, че набира момичета за участие в конкурси за красота, беше арестувана за принуждаване към проституция, предаде Франс прес.

Жената на възраст 44 години била арестувана на 15 ноември в Северна Австрия след разследване, в което са участвали австрийската, чешката и френската полиция. Името й не се съобщава. Засега е доказано, че тя е примамила с обещания за участие в конкурси за красавици около 150 момичета от Източна Европа, Латинска Америка и някои държави от ЕС, а после ги е принуждавала да работят като компаньонки на богати мъже или като проститутки на стария континент. Момичетата били на възраст между 20 и 25 години. Те били предлагани на богати клиенти на цена от 10 000 евро.

Разследването срещу австрийката продължава. Предполага се, че броят на жертвите на нейните лъжливи обещанията за участие в конкурсите за красота ще се увеличи.

Австрийката била свързана и с ливанска мрежа за проституция, която работела в Южна Франция и била разбита това лято, допълва Франс прес.