Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган
Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган / ThinkStock/Getty Images
Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган
88346
Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган
Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган
  • Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган
  • Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган

Арестант застреля двама пристави в съд в Сейнт Джоузеф, щата Мичиган. Ранени са полицай и цивилен гражданин. Затворникът бил отвеждан към съдебна зала в Сейнт Джоузеф, когато успял да отнеме оръжието на придружаващия го заместник-шериф. Стрелецът е бил ликвидиран.

Щатската полиция на Мичиган и местната шерифска служба потвърдиха за стрелбата.

„В 2:25 ч. следобед имаше безредици на третия етаж на съда. Мъж застреля и уби двама пристави. Помощник шериф е приет в спешно отделение. Заподозреният беше прострелян и убит",заяви шерифът на окръг Бериен Пол Бейли.

Убийство и самоубийство в кампуса на Калифорнийския университет (ВИДЕО)

Шериф Бейли обясни, че арестантът се опитал да избяга и грабнал оръжието на съпровождащия го заместник-шериф. Той убил двама съдебни пристави и ранил други двама - заместник-шерифа и цивилен. Арестантът бил застрелян от други трима съдебни пристави.

По-късно шерифът разкри самоличността на двойния убиец. Това е 44-годишният Лари Дарнъл Гордън, бял мъж. Той трябвало да бъде изправен пред съда по няколко тежки обвинения, отбеляза Бейли, без да уточни какви.

Тийнейджър застреля майка си и двама съседи и се самоуби в Тексас

Двамата убити пристави, съответно на 63 и на 61 години, били с дългогодишен стаж в правоохранителните органи. Животът на двамата ранени е извън опасност. Заместник-шерифът е в стабилно състояние, а цивилният е бил прострелян в ръката.

Шериф Бейли не даде други подробности. Не е ясно как арестантът е успял да отнеме оръжието на заместник-шерифа.

Случаят разтърси Сейнт Джоузеф. Градът се намира на около 160 километра от Чикаго и е относително спокоен на фона на засиленото напрежение в Съединените щати покрай насилствените прояви срещу и от страна на силите на реда през последните седмици.

Президентът Барак Обама в момента е на посещение в Далас, Тексас, за да участва в церемония в памет на петимата полицаи, убити през миналата седмица в града.