/ БГНЕС
Епъл представи три нови модела айФон, включително дългоочаквания луксозен айФон Х (нарича се "десет"), по случай десетата годишнина на най-продавания американски смартфон, предадоха световните агенции.
Юбилейният модел е по-бърз и по-мощен. Той ще открие пътя към технологиите на следващото десетилетие и е най-големият технологичен скок в сравнение с първоначалния айФон, пуснат на пазара през 2007 г., каза президентът на Епъл Тим Кук пред стотици гости в новата централа на компанията "Стив Джобс тиътър", с формата на летяща чиния, в Къпъртино, южно от Сан Франциско.

айфон
БГНЕС

АйФон Х е с дисплей, заемащ цялата му лицева страна и няма хоум бутон. Има екран "последен писък" OLED с по-висока резолюция и по-голям контраст от стандартния LCD. Струва 999 долара, ще може да се поръчва от 27 октомври и бъде на пазара на 3 ноември.

Тръмп смени стария си смартфон с нов айфон на "Епъл"

Включва се с лицево разпознаване, което е "бъдещето на отключването на айФон", каза представител на компанията. Лицевото разпознаване (Face ID) е със сензори и камера, които разчитат лицето триизмерно, поради което системата не може да бъде "заблудена" с обикновена снимка. Той е истинско инженерно чудо, особено в сравнение с моделите 7 и 8, и не е копие на конкурентните смартфони, изтъкна експерт от компанията.

Китайският екип на "Епъл" е заподозрян в кражба на лични данни

Откакто айФон бе пуснат през 2007 г., са продадени на 1,2 милиарда бройки.
 
БТА