Антони Делон и Ален Делон
Антони Делон и Ален Делон / БТА
Синът на Ален Делон Антони каза, че атаките срещу сестра му не са свързани с наследството, а с мястото, където френският актьор трябва да прекара края на живота си, съобщи АФП. 

Антони Делон обвини своята полусестра, че е пожелала да премести баща им в Швейцария по финансови причини. Всички тези истории за пари, за наследство ме разболяват, каза Антони Делон пред телевизионния канал СeНюз в деня след интервюто си пред сп. "Пари мач", в което обвини Анушка в манипулация на баща им. Здравето на Ален Делон се влоши след инсулт през 2019 г. Легендата на френското кино е на 88 г. и обяви намерение да подаде жалба срещу сина си Антони заради медийни разкрития. Ален Делон смята, че синът му иска да навреди както на него, така и на дъщеря му Анушка. 

Синът на Ален Делон смята, че това е била последната Коледа на баща му

Аз и брат ми искаме волята на баща ни да бъде уважена, т.е. да го оставим в Души-Монкорбон (Централна Франция), обясни Антони Делон, обвинявайки сестра си в намерение да отведе Ален Делон в Швейцария, където е официалното местожителство на актьора. Френският актьор е швейцарски гражданин от 1999 г. Анушка е ужасена, че моят баща би могъл да промени гражданството си, защото това би довело до огромни данъци след смъртта му, каза Антони Делон. Според него жалбата, която иска да подаде баща му срещу него, е отново манипулация на Анушка. 

Французинът, който покори света: Ален Делон на 88 (СНИМКИ)

Антони Делон повтори, че прокурорът на Монтаржи Жан-Седрик Го иска законова защита на актьора, който трябва "да бъде поставен под попечителство". От своя страна прокурорът каза пред АФП, че "не би желал да коментира конфиденциална информация и че "уважението към човешкото достойнство е фундаментално право".
 
Розалия Благоева/БТА