Анонимните обявиха война на Турция
Анонимните обявиха война на Турция / снимка: sxc.hu

Хакери от групата "Анонимните" обявиха кибервойна на турското правителство. Те предупреждават, че ще организират атаки срещу сървъри на турски банки, правителствени сайтове, летища и военни обекти в Турция. "Анонимните" винят Анкара в подкрепа на "Даеш", предаде агенция "Спутник".

Във видео хакерите обявяват, че Турция подкрепя ислямистите, купувайки петрол от групировката и приемайки в болници нейните бойци.

В сряда една жена загина, а друга бе ранена при среднощен взрив на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен". Жените били чистачки. Експлозията избухнала в хангар и наблизо не е имало пътници. Разследва се и версия за тероризъм.

Войната на хакери срещу джихадисти

Администраторът на националния уеб домейн в Турция съобщи, че интернет сървърите на страната са подложени на една от най-големите хакерски атаки от чужбина. Експертите заявиха, че още не е ясно кой стои зад атаката. Неправителствена организация обаче съобщи, че атаките идват от организирани източници извън Турция, посочва Ройтерес.

По информация на в. "Хюриет" "Анонимните" поемат отговорност за продължаващите вече няколко дни кибератаки срещу южната ни съседка. Интернет активистите обвиниха Анкара, че подпомага "Ислямска държава" и заплашиха с още нападения, ако това продължи.

Анонимните обявиха война на „Ислямска държава"

"Ще продължим да нападаме мрежата ви, банките ви и сайтове на правителството", заявиха "Анонимните". "След това ще ударим летищата и военните, ще унищожим банковата ви инфраструктура", се посочва още в изявлението им.

Хакерските атаки идват седмици, след като руското министерство на отбраната обвини семейството на президента Реджеп Ердоган във връзки с "Ислямска държава". На 14 декември около 400 000 сайта с домейн tr. бяха подложени на кибератаки.