/ Thinkstock/Getty Images
Английският хирург Саймън Брамхол призна пред съда, че оставил инициалите си на органи на двама пациенти, съобщи британският в. „Телеграф”. Става дума за операции за присаждане на черен дроб, които лекарят извършил през февруари и август 2013 г.
С помощта на лазерен лъч той нанесъл върху повърхността на трансплантирания орган буквите SB. Брамхол се призна за виновен в нападение, но не и в нанасяне на телесна повреда.

Медицински брат е заподозрян за десетки убийства

Хирурзите използват лазерен лъч, за да спрат кървенето от черния дроб и да маркират участъка на операцията. Обикновено следите от него след време изчезват. При една пациентка обаче следите се запазили и това било установено при следваща операция, правена от друг лекар.
Според прокурора Тони Бадъноч, „това е много необикновено и сложно дело”, което няма аналози в наказателното право. Брамхол работил в продължение на 12 години в болница „Кралица Елизабет” в Бирмингам.  През 2014 г. след когато срещу него започнало дисциплинарно разследване, подал оставка.

Негова пациентка заявила за в. „Бирмингам мейл”, че той й е спасил живота и призовала да бъде върнат на работа. Присъдата срещу хирурга ще бъде прочетена на 12 януари.
БГНЕС