Английска централна банка замразява сметки
Английска централна банка замразява сметки / netinfo

Английската централна банка обяви днес, че замразява банковите сметки на 19 от общо 24 арестувани във връзка с разследването на терористичния заговор, разкрит във

Великобритания. В изявление на банката се посочва че, "финансовите институции трябва да извършат проверки, за да установят дали не съхраняват сметки или фондове на името на лицата", които фигурират в списъка на арестуваните. Ако установят наличието на подобни средства, те трябва "да замразят въпросните банкови сметки или други фондове и да информират Английската централна банка", посочва още банката.

Централната банка публикува и списък с имената на 19-те заподозрени, чиито сметки са били замразени. Британската полиция арестува вчера 24-ма граждани на страната, заподозрени за участие в разкрития заговор за взривяване над Атлантическия океан на самолети, пътуващи от Великобритания за САЩ, припомня агенцията.

Скотланд ярд не уточни официално националността на задържаните, но според информации в медиите 22-ма от арестуваните са от пакистански произход, а останалите двама - от ирански и бангладешки.