Американските военни нанесли въздушен удар срещу Садр сити
Американските военни нанесли въздушен удар срещу Садр сити / netinfo

Американските войски в Ирак съобщиха, че са нанесли въздушен удар срещу багдадския шиитски квартал Садр сити, предаде Франс прес.

Атаката е била подкрепена от сухопътни сили. Междувременно в центъра на иракската столица избухна ожесточена престрелка с автоматични оръжия и ракетомети, продължила два часа, добавя агенцията.

Силите на коалицията ликвидираха трима терористи и арестуваха четирима заподозрени по време на акции в Садр сити, информира армията в комюнике.

Посрещнати с огън от леки оръжия, войниците на САЩ бяха принудени да извикат въздушно подкрепление. В сражението загинаха трима въоръжени терористи и бяха ранени трима цивилни иракчани, се казва в комюникето.

Според пожелали анонимност представители на иракската полиция и медицинските служби въздушната атака е разрушила три сгради, осем цивилни са загинали, а девет са ранени, посочва Асошиейтед прес.

Четиримата арестувани са заподозрени като възможни членове на тайна групировка, подпомагала тайния внос на кумулативни противотанкови заряди от Иран в Ирак и е изпращала в Иран иракски активисти, за да изучават терористични техники, посочва армията, цитирана от АФП.