Американски кмет спаси жена от пожар
Американски кмет спаси жена от пожар / снимки: Reuters

Кори Букър - кметът на град Нюарк, щата Ню Джърси, извади 47-годишна жена от горящата й къща и я спаси от сигурна смърт, предаде Си Ен Ен.

Кметът се прибирал у дома, съпровождан от двама телохранители, когато видял, че гори къща наблизо. Кори Букър влязъл в нея и започнал да вика жената, която според насъбрали се съседи се намирала вътре. Той и телохранителите му викали по име жената, която отвърнала, че се намира в спалнята. Телохранителите се опитали да спрат кмета, опасявайки се за сигурността му. Букър обаче влязъл в спалнята и с тяхна помощ извадил жената навън.

Всичките били откарани в болница, откъдето по-късно кметът бил изписан, макар и с наранена дясна ръка. Жената останала в болница, но се намира в стабилно състояние. "Аз съм съсед, който направи това, което повечето съседи ще направят - да скочи в действие и да спаси приятел", сподели Букър след случката.

Преди две години 43-годишният кмет на Нюарк извърши друго геройство - помогна на затрупан от снежна виелица човек. Жителите на Нюарк неслучайно наричат кмета си Супермен.

Американски кмет спаси жена от пожар
netinfo