Американската икономика забавя темпа, призна Буш
Американската икономика забавя темпа, призна Буш / снимки: БГНЕС

Американският президент Джордж Буш призна в годишното си послание "За състоянието на съюза", че икономиката на САЩ забавя темпа си, предаде Ройтерс.

Буш произнесе годишната си реч пред общо заседание на двете камари на Конгреса на САЩ, в присъствието на членовете на правителството, дипломатическия корпус и висши военни.

В далечна перспектива американците могат да разчитат на икономически растеж. Но в краткосрочна перспектива всички виждаме, че растежът се забавя, каза Буш.

Планът за стимулиране на икономиката със 150 милиарда долара, за който бе постигнато споразумение между Белия дом и законодателите, ще даде силен тласък на икономиката, заяви президентът.

Министърът на вътрешните работи на САЩ Дърк Кемпторн не беше в залата на Капитолия, където Джордж Буш произнесе пред двете камари на Конгреса седмото, последно годишно послание "За състоянието на съюза", предаде Асошиейтед прес.

По традиция един член на правителството не присъства на речта пред Конгреса като предпазна мярка, за да не се допусне цялото правителство да бъде унищожено при евентуално нападение и за да се запази линията на приемственост.