/ ThinkStock/Getty Images
Американка разви рядък вид рак на кръвта, след като й бяха поставени импланти в задните й части, съобщи в. „Дейли мейл”, позовавайки се на медицинското сп. Aesthetic Surgery Journal.

Хирурзи от из Южно-Калифорнийския университет за пръв път съобщиха за връзка между операция по поставяне на текстурирани импланти в задните части и развитие на анапластична едроклетъчна лимфома. Те уточниха, че към тях се обърнала пациентка на средна възраст, преживяла пластична операция преди година. През това време в белите й дробове се появили тумори.

По-рано компетентните органи съобщиха за 457 случая на рак след поставяне на гръдни импланти. Девет от тях приключиха със смъртта на пациентките.

Президентът на Американското дружество на пластичните хирурзи не е изненадан, че симптомите се повторили у пациентката с импланти в задните части. „Въпросът не е в локализацията, а в типа импланти и времето от момента на операцията. Наличието на възпаления и генетичното предразположение са главните фактори”, заяви той.

Матарассо добави, че текстурираните импланти все по-рядко се използват за увеличаване на задните части, а клиентите предпочитат бразилската версия - преместването на мазнините от корема, гърба и бедрата в задните части.
БГНЕС