Американец бе ранен при минометен обстрел в Багдад
Американец бе ранен при минометен обстрел в Багдад / netinfo

Двама души, единият от които е гражданин на САЩ, бяха ранени тази сутрин при минометен обстрел в близост до Зелената зона в Багдад, съобщи американското посолство, цитирано от Асошиейтед прес. Раненият американец работел в Ирак по договор с армията на САЩ. Мините избухнали близо до входа на комплекса, в който се намират иракските правителствени сгради, и посолствата на САЩ и Великобритания.

Американски и иракски сили са започнали голяма операция в квартал Дора в иракската столица, огнище на сунитската съпротива, съобщи иракският ген. Касим Мусави.

Силите на САЩ съобщиха, че дивизията на многонационалните сили в Багдад и иракските сили за сигурност са удвоили интензивността на операциите си в редица сектори на иракската столица в рамките на операция "Ред и закон", която официално започна вчера.

От снощи се чуват силни взривове в цялата столица и разузнавателни самолети летят на ниска височина над града, предаде Франс прес. Цели квартали се претърсват и блокират, за да не могат екстремистките елементи да се укрият, продължава комюникето. В него се съобщава, че са задържани 14 заподозрени и са открити четири скривалища с оръжие.