Алън Джонстън може да бъде освободен скоро?
Алън Джонстън може да бъде освободен скоро? / netinfo
Журналистът от БиБиСи Алън Джонстън, който бе отвлечен на 12 март в Газа, е жив, в добро здраве и може да бъде освободен "много, много скоро", каза говорител на палестинското правителство, цитиран от Франс прес.

Гази Хамад, говорител на палестинския премиер Исмаил Хания, посочи, че има "много" информации, отнасящи се до журналиста, които обаче все още не може да разкрие. Той допълни, че знае коя е групировката, която държи журналиста и че участва лично в преговорите за неговото освобождаване.

На 9 май палестинската мюсюлманска екстремистка групировка „Армията” на исляма пое отговорност за отвличането на Алън Джонстън и поиска от британското правителство да освободи ислямиста Абу Катада, който е в затвор във Великобритания, както и други задържани мюсюлмани.

"Надяваме се, че Джонстън ще може да бъде освободен много, много скоро. Имам свои канали, за да разговарям с тези хора (похитителите)", допълни говорителят. Той посочи, че има новини за журналиста от преди два дни. Алън Джонстън, който е кореспондент на БиБиси в Газа от април 2004 година, не е давал признаци на живот от 12 март. Според палестински източници за сигурност той е бил отвлечен от въоръжени лица, докато се връщал у дома си.