4 ноември 2010 година: Ален Делон при влизането си в Елисейския дворец за организирана от държавния глава вечеря
4 ноември 2010 година: Ален Делон при влизането си в Елисейския дворец за организирана от държавния глава вечеря / Guliver/Getty Images
Актьорът Ален Делон изрази подкрепата си към Франсоа Фийон за предстоящите президентски избори в неделя във Франция.

В открито писмо, публикувано в електронната версия на в. "Фигаро", Делон пише: "На нашата Франция й предстои да направи правилния избор. Аз вече направих своя - Франсоа Фийон, чиято смелост, опит и воля при всякакви обстоятелства аз много ценя, по мое мнение няма конкуренти. Той, без съмнение, ще победи."

Франсоа Фийон обвини френския президент, че е замесен в заговор срещу него

Първият тур на френските президентски избори е насрочен за 23 април, вторият - за 7 май.

В интервю за "Фигаро" самият Фийон изрази увереност, че ще стигне до втория тур на изборите. Той обаче не посочва с кой от кандидатите би се срещнал на втория кръг.

Официално обвиниха Франсоа Фийон в злоупотреба с държавни средства

Според социологическо проучване Фийон и лидерът на "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон ще бъдат на трето място след първия тур на президентските избори, печелейки по 19% от гласовете. Според изследването победител на първия тур ще бъде основателят на движението "Напред" Емануел Макрон, който се очаква да получи 25% от гласовете. На второ място е лидерът на партията "Национален фронт" Марин льо Пен, която може да разчита на подкрепата на 22% от избирателите на първия тур.

11 кандидати ще се борят за президентския стол във Франция

Така според проучването на обществените нагласи се очаква на балотажа да се изправят един срещу друг Макрон и Льо Пен.
БГНЕС