/ iStock/Getty Images
30 албански лекари и медицински работници отпътуваха към Италия, за да помогнат на колегите си в Бергамо в борбата срещу коронавируса, съобщи МИА.

„Изпращането на медицински екип идва след вчерашния разговор между албанския премиер Еди Рама и италианския министър на външните работи Луиджи ди Майо и след призива на италианските власти за солидарност и международна помощ, на която се отзоваха Китай и Русия“.

Германия изпраща военни самолети с помощи за Бергамо

На международното летище в Тирана медицинският екип бе изпратен лично от Еди Рама, който заяви, „че не може да гледа Италия в беда и изпраща помощ, защото обичаме Италия“.

„Това е война, в която никой не може да победи сам. Скъпи членове на тази смела мисия за живот, отивате на война, която е и наша. Днес всички сме италианци и Италия ще победи във войната и за нас, и за цяла Европа и света. Бог да ви благослови всички“, завърши Рама.

Над 10 000 са починали от коронавирус в Италия

Албанският медицински екип ще бъде посрещнат на летището в Рим от министъра на външните работи ди Майо. Медиците ще останат в Италия за един месец, а заплащането им е поето от албанското правителство.
БГНЕС