Ал Кайда постави нов ултиматум на Италия
Ал Кайда постави нов ултиматум на Италия / снимка: БГНЕС

Терористичната групировка Ал Кайда в ислямски Магреб разпространи аудио в интернет послание на държания като заложник италиански граждани Серджо Чикала, съобщи Франс прес, като се позова на центъра за мониторинг на ислямистки сайтове СИТЕ. Посланието е съпроводено със снимка на италианския заложник.

В посланието, озаглавено "Призив на италиански заложник към правителството на Берлускони", Чикала настоява премиерът на Италия да спаси живота му, като изпълни исканията на терористичната групировка.

Посланието е на италиански език и е с продължителност около минута, пише БТА.

Серджо Чикала, на 69 години, и съпругата му Филомена Каборе, на 39 години, родена в Буркина Фасо и получила италианско гражданство, бяха отвлечени в Мавритания на 17 декември миналата година.

В ултиматум, разпространен в началото на февруари Ал Кайда в ислямски Магреб даде на италианското правителство срок до 1 март да изпълни поставените искания - да бъдат освободени четирима ислямистки екстремисти, задържани в Мали /и вече освободени/, както и членове на групировката, намиращи се в затвори в Мавритания.