Ал Кайда иска убийството на Бил Гейтс
Ал Кайда иска убийството на Бил Гейтс / снимка: БГНЕС, архив

Последният брой на интернет списанието на Ал Кайда „Inspire” е посветен на това как стъпка по стъпка да се преодоляват мерките за сигурност на летищата и да се взривяват пътнически самолети, пише в. „Ню Йорк пост”.

Освен това джихадистите искат убийствата на известни лица от бизнес средите като бившия шеф на федералния резерв на САЩ Бен Бернанке и най-богатият човек на планетата Бил Гейтс.

Сп. „Inspire” сочи като потенциални мишени самолетите на авиокомпании като American, United, Continental и Delta airlines, но също и машините на British Airways, EasyJet и Air France Ал Каида на Арабския полуостров (АКАП) започна това англоезично издание в световната мрежа през 2010 г. Неговата основна цел е привличане в терористичната мрежа на живеещи в западни страни мюсюлмани.

В други статии са окуражавани нападения като откриване на стрелба в ресторант във Вашингтон или използване на пикап за „покосяване” на пешеходци.

В последния брой също така се внушава необходимостта от използване на джихадисти, които действат като вълци-единаци, за атаки в САЩ и други западни страни при нападения срещу пътнически самолети, става ясно от информация на сайта HSToday.us,, който е блог на вътрешната сигурност на Щатите.

Също така има подробности как човек да направи бомба в кухнята си. Изрично е подчертано, че взривните устройства могат да се използват не само за унищожаване на самолети, но и на други мишени, чрез които да бъдат "сринати" западните икономики.

„Публикуваме тези обикновени материали, които са достъпни за употреба по целия свят, включително и в САЩ”, пише на страницата на „Inspire”.

Източник: БГНЕС