/ БТА
Жена пострада тежко, след като бе захапана за крака от акула, докато плувала край плаж в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите в американския град.

Петдесет годишната жена е плувала край "Рокауей бийч" в понеделни следобед, когато е била нападната от акулата.

Акула нападна и уби руснак в Египет

Спасителите извадили от водата и оказали първа помощ на жената, която след това била откарана в болница "Ямайка" в тежко, но стабилно състояние. Тя е получила тежки разкъсвания на бедрото, съобщи говорител на полицията.

Полицията използвала хеликоптер, за да претърси района за акули, но не е открила такива. Все пак като предпазна мярка плажът "Рокауей бийч" остана затворен за плуване и каране на сърф.

Експерти твърдят, че ухапванията от акули са изключително редки, като по данни на Университета на Флорида миналата година са регистрирани само 57 непровокирани ухапвания. Вчерашният инцидент е първият на "Рокауей бийч" от много време.

150-килограмова акула мако скочи в рибарска лодка в Нова Зеландия (ВИДЕО)

Това лято на плажовете на Лонг Айлънд са регистрирани най-малко пет случая на ухапване от акули на плувци и сърфисти. Няма смъртни случаи, се казва в изявление на градския отдел за парковете.
Анелия Пенкова/БТА