Актриса изпратила писмата с рицин до Барак Обама и Майкъл Блумбърг
Актриса изпратила писмата с рицин до Барак Обама и Майкъл Блумбърг / Gulliver/Getty Images

Бременна актриса от Тексас, която казала на агентите на ФБР, че съпругът й е изпратил писмата с рицин до президента на САЩ Барак Обама, кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и активист от движението за контрол над огнестрелните оръжия, беше арестувана вчера и обвинена за отправяне на заплаха срещу президента, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

35-годишната Шанън Гес Ричардсън беше задържана в Маунт Плезънт, щата Тексас, и вчера застана пред федерален съдия, за да изслуша обвинителния акт. Тя може да бъде осъдена на затвор до 10 години, ако бъде призната за виновна. Агенти на ФБР в защитно облекло претърсиха къщата на Ричардсън в Ню Бостън, североизточно от Далас.

Обискът започнал, след като Ричардсън се свързала с ФБР и обвинила съпруга си, Натаниъл Ричардсън, че е изпратил писмата с рицин. Неговият адвокат обясни, че 33-годишният ветеран от армията бил подал документи за развод и може би затова е натопен от съпругата си. Клиентът му дошъл при него преди около година за консултация за развод и го наел окончателно на 6 май, седмици преди аферата с рицина.

Шанън Ричардсън е изпълнявала малки роли в тв сериалите "Дневниците на вампира" и "Живите мъртъвци". Семейство Ричардсън очаква първото си дете през октомври. Шанън има още пет деца, от възраст от 4 до 9 години, от други връзки, четири от които живеели с двойката Ричардсън в дома в Ню Бостън.