Силвио Берлускони активистка
Силвио Берлускони активистка / БГНЕС
В деня на изборите в Италия активистка на движението "Фемен" оголи гърдите си в избирателна секция пред бившия премиер Силвио Берлускони и изкрещя "Времето изтече", преди да бъде отведена от охраната, съобщиха Ройтерс и БТА.

Силвио Берлускони активистка
БГНЕС

"Тя премина толкова бързо, че не успях да я видя", заяви с чувство за хумор Берлускони, който преди време беше замесен в секс скандали.
 
Бившият премиер заяви, че е притеснен за броя на чакащите пред секциите. "Ще има опашки и тази вечер. Притеснявам се, че може да има случаи, в които някои хора да не успеят да гласуват", каза той.

В Италия се произвеждат парламентарни избори (ВИДЕО)
 
И Берлускони, и лидерът на Движение "Пет звезди" Луиджи Ди Майо бяха принудени да чакат, за да упражнят правото си на глас.

Силвио Берлускони активистка
БГНЕС

Антисистемните партии и консервативните движения, които често биват наричани популистки, имат шанс да спечелят две трети от гласовете и да повторят успеха на Доналд Тръмп в САЩ, който спечели президентския пост с подобна идеологическа платформа. Такова мнение изразява бившият съветник и главен стратег на Тръмп Стив Банън в интервю за италианския в. "Кориере дела сера", цитирано от ТАСС. Според него днешните избори в Италия са от ключово значение за глобалното популистко движение.
БТА