/ Gulliver/Getty Images
Американският актьор Боб Оденкърк, прочул се с ролите си в сериалите "В обувките на сатаната" и "Обадете се на Сол", се възстановява след прекаран инфаркт, съобщи Ройтерс.

Оденкърк, който е на 58 години, припадна на снимачната площадка на нови епизоди на шестия и последен сезон на сериала "Обадете се на Сол" в Ню Мексико, САЩ във вторник и бе откаран в болница в Албъкърки.

Актьорът Боб Оденкърк припадна на снимачната площадка

С няколко публикации в Туитър в петък Оденкърк информира, че е прекарал лека форма на сърдечен удар и че ще се възстанови, благодарение на грижите на лекарите и подкрепата на семейството, приятели и почитатели. Той благодари за подкрепата и на телевизионната мрежа Ей Ем Ес и на продуцентите от Телевизия Сони пикчърс.
Кариерата на Оденкърк започва като сценарист на няколко комедийни шоу програми в края на 80-те и началото на 90-те години, като работи и за "На живо в събота вечер", след което се снима в множество филми.

Популярността си дължи на ролята на Сол Гудман в хитовия телевизионен сериал "В обувките на сатаната", чийто снимки започват през 2009 г. Там той партнира с Браян Кранстън.

Героят Гудман става така популярен, че продуцентите създават спин-оф сериала "Обадете се на Сол", който проследява трансформацията на Гудман от дребен измамник и беден обществен защитник на име Джими Макгил до адвокат на престъпниците, приел името Сол Гудман.
БТА