Дани Мастерсън
Дани Мастерсън / Gulliver/Getty Images
Американският актьор Дани Мастерсън е изпратен в затвор в щата Калифорния, за да изтърпи присъдата си за две изнасилвания, предаде Асошиейтед прес.
 
Властите съобщиха, че 47-годишният Мастерсън е в щатския затвор "Норт кърн" край Делано и публикуваха първата му снимка от мястото за лишаване от свобода. На фотографията той е облечен в оранжево затворническо облекло, с дълга коса и брада. 

През месец юни актьорът, известен с участието си в сериала "Шеметни години", беше осъден по обвинения за изнасилване на две жени в своя дом в Лос Анджелис през 2003 г. През септември беше произнесено и наказанието му - 30 години лишаване от свобода

Съпругата му - актрисата Бижу Филипс, подаде документи за развод няколко седмици по-късно, след като бракът им продължи 12 години. 

В продължение на месеци Мастерсън беше в затвора на окръг Лос Анджелис, докато се провеждаха изслушвания след произнасянето на присъдата и са се решавали въпроси, включително предаването на всички притежавани от актьора оръжия, някои от които е трябвало да бъдат намерени.
 
Той може да получи право на предсрочно освобождаване, след като излежи 25 години от присъдата си, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Теодора Славянова/БТА