/ Gulliver/Getty Images
Айфеловата кула посрещна туристи за пръв път от близо девет месеца. Символът на Париж отвори отново врати за посетители, докато Франция въвежда нови правила за борба с коронавируса, целящи да възпрат бързо разпространяващия се вариант Делта, предаде Асошиейтед прес.

Първите посетители, които бяха маски, се качиха на асансьорите видимо развълнувани.

Кулата беше затворена през октомври миналата година, докато страната се бореше с втората вълна на пандемията. Тя остана затворена за реновиране дори след отварянето на туристическите обекти миналия месец.

След месеци в локдаун, Айфеловата кула се готви да отвори отново врати

Световната забележителност възобновява работа само дни след речта на президента Еманюел Макрон, в която той обяви нови мерки за предотвратяване на четвърта вълна на коронавируса, включително задължително ваксиниране на здравните работници и задължителни здравни паспорти за влизане в ресторанти и туристически обекти.

От сряда следващата седмица всички посетители на Айфеловата кула на възраст над 18 години ще трябва да показват пропуск, доказващ, че са изцяло ваксинирани, че имат отрицателен тест за коронавирус или наскоро са преболедували COVID-19. Маските са задължителни, а дневният брой на посетителите ще бъде сведен до 50 процента от нормата отпреди пандемията, която беше 25 000 души.

Правилата обаче не уплашиха тълпите, отбелязва АП.
БТА