Адвокатите на Строс-Кан отрекоха той да се е договарял с камериерката
Адвокатите на Строс-Кан отрекоха той да се е договарял с камериерката / снимка: БГНЕС, архив

Адвокатите на Доминик Строс-Кан отрекоха той да е сключил извънсъдебно споразумение с камериерката от нюйоркски хотел, която миналата година го обвини в сексуално посегателство, предаде Франс прес.

Адвокатите опровергаха категорично твърденията на френски медии, че бившият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) се е съгласил да плати обезщетение в размер на 6 милиона евро на 33-годишната Нафисату Диало, която е родом от Гвинея, посочва БТА.

В същото време адвокатите на Строс-Кан признаха, че са били водени преговори за постигане на извънсъдебно споразумение, но уточниха, че такова не е постигнато. Те дадоха да се разбере, че техният клиент ще продължи да се защитава в съда, ако двете страни по гражданския процес не успеят да се споразумеят.

Скандалът принуди управляващия директор на МВФ да подаде оставка и сложи край на политическите му амбиции. Строс-Кан бе смятан за фаворит в борбата за номинацията на Френската социалистическа партия за произведените през месец май тази година президентски избори. Впоследствие за президент бе избран кандидатът на социалистите Франсоа Оланд.