Абрамович подаде оставка като губернатор на Чукотка
Абрамович подаде оставка като губернатор на Чукотка / снимка: БГНЕС
Руският милиардер Роман Абрамович подаде оставка като губернатор на Чукотка, предаде Ройтерс. В указа на президента Дмитрий Медведев за предсрочното прекратяване на задълженията му се казва, че той напуска по собствено желание, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Руски медии отбелязват, че Абрамович няколко пъти се е опитвал да се оттегли от поста, но бившият президент Владимир Путин е настоявал да остане на поста. Абрамович е избран за губернатор на Чукотка през декември 2000 г., а през октомври 2005 г. беше преизбран. За временно изпълняващ длъжността губернатор на Чукотка е назначен Роман Копин.

Според списание "Форбс" 41-годишният Абрамович е вторият по богатство руски бизнесмен. Състоянието му се оценява на около 23 млрд. долара.

Миналия месец той пристигна с яхтата си за 300 милиона долара в Санкт Петербург, за да участва в международен икономически форум.

Въпреки че притежава стоманопреработвателни заводи и каменовъглени мини в Русия и САЩ, на Запад той е най-известен с това, че притежава футболният клуб "Челси".