Абас: Диалогът между палестинските фракции е прекъснат
Абас: Диалогът между палестинските фракции е прекъснат / netinfo

Президентът на палестинската автономия Махмуд Абас от движението “Фатах” съобщи днес, че диалогът с Хамас за сформиране на правителство на националното единство е прекъснат и че той ще използва всичките си правомощия в случай на политическа парализа.

В момента диалог няма. На 11 септември бе постигната договореност, но разговорите бяха прекъснати от Хамас. Вече казах, че договореността не е в сила и че трябва да се започне отначало, посочи Абас на съвместна пресконференция с външния министър на Бахрейн Халед бин Ахмед ал Халифа, който беше на посещение в Рамала.

Президентът подчерта, че в следващите седмици ще работи сериозно за създаване на ново правителство и че в случай на неуспех “всички възможности са отворени”.

Междувременно държавният секретар на САЩ Кондълиза Райс пристигна в Израел, предадоха световните агенции.

Тя ще се срещне първо с представители на умереното крило на палестинците Фатах, а след това ще разговаря в град Рамала, на Западния бряг, с палестинския президент Махмуд Абас.

По-късно Райс ще се върне обратно в Израел за работна вечеря с премиера Ехуд Олмерт. В програмата на американския държавен секретар за утре са предвидени срещи с израелския външен министър Ципи Ливни и с министъра на отбраната Амир Перец.