8 новородени са починали в китайска болница
8 новородени са починали в китайска болница / netinfo

Девет служители в китайска болница, сред които директорът и зам.-директорът, бяха уволнени след като осем новородени бебета починаха от инфекция, съобщиха местните медии.

Болницата, която е свързана с Медицинския университет Сиан Цзяотун в северозападната китайска провинция Шанси, изплатила обезщетение на родителите на починалите миналия месец бебета, но смъртта на новородените била пазена в тайна в продължение на дни.

Лекарите, които се грижели за новородените, бяха освободени от работа, започнало е разследване, съобщи агенция Синхуа. "Осемте бебета починаха между 5 и 15 септември в резултат на вътрешноболнична инфекция. Смъртта им е била съобщена на здравните власти прекалено късно", информира агенцията. "

Болничното заведение отказа коментар по случая, като уточнява, че ще даде официален отговор пред медиите "някой друг път", съобщава Синхуа. Здравните власти смятат, че причините за инцидента са лошото управление на болницата, неефективното изпълнение на правилата и безотговорността на медицински служители.