Седемдесет и един души са загинали при катастрофата със самолета, в който пътуваше бразилския футболен отбор "Чапекоензе". Оцелелите са шестима, съобщиха колумбийските власти, цитирани от Франс прес.

Самолет на боливийските чартърни авиолинии "Ламия" се разби в планински район недалеч от колумбийския град Меделин. Самолетът е бил на път от Боливия към колумбийския град. Футболният отбор "Чапекоензе" е трябвало да играе полуфинал за купата на Южна Америка с местния "Атлетико насионал".

Самолет с бразилски футболисти на борда се разби в Колумбия (СНИМКИ/ВИДЕО)

"При издирвателните и спасителните работи бяха намерени 71 жертви и шестима оцелели", посочи националната служба за справяне с опасности и катастрофи. Според по-ранни данни загиналите бяха 75, но четирима души от списъка на пътниците не са се качили в самолета.

Вчера стана ясно, че двете черни кутии на разбилия се в понеделник вечерта в Колумбия самолет на боливийската авиокомпания "Ламия", в който пътуваше бразилският футболен отбор "Чапекоензе", са намерени.

Колумбийското управление за гражданска авиация "Аеросивил" съобщи в Туитър, че негови служители са намерили двете записващи устройства и те били "в перфектно състояние", посочва ДПА.

Колумбийският министър на транспорта Хорхе Рохас каза, че откриването на черните кутии е ключово за изясняване на причините за катастрофата.

Хиляди фенове на "Чапекоензе" излязоха по улиците на родния град на отбора Чапеко и се включиха в шествие в памет на загиналите футболисти.

Източник: БТА